Author Topic: Utarczek z małpą ciąg dalszy  (Read 10494 times)

0 Members i 2 Gości przegląda ten wątek.

Kekkai

• Mourner
  • *
  • kota
    • katie's wonders
Odp: Utarczek z małpą ciąg dalszy
« Reply #45 on: 2007-07-18, 16:22:24 »
Prosiłabym, żeby natenczas wydzielić temat. Później zapewne będzie do zamknięcia i wywalenia, ale teraz się przyda bo bardzo offtopujemy.

@arktyczna - my jesteśmy tu bardzo grzeczni. I grzecznie odpowiadamy, cóż że z sarkazmem na zaczepki. To nie jest forum na "fora.pl" gdzie masz stada niewychowanych dzieci neostrady (ugryzła się w język, żeby nie powiedzieć czegoś, czego będzie żałować). Jednocześćnie wyjątkowo śmieszy mnie postawa "wy musicie ja nie muszę." Mówisz, że my jesteśmy chamscy? W dobrym tonie jest przedstawić się w odpowiednim miejscu i powiedzieć kim się jest i jak się trafiło. I tak właśnie robią użytkownicy tego forum. Zdaje się znają netykietę.
Jeżeli lubisz inne zespoły to jest wiele innych miejsc gdzie mogłabyś o nich porozmawiać. Nikt Cię tutaj nie trzyma, naprawdę.
Forum Arktycznych Małp na przykład. Tylko przydałaby Ci się znajomość angielksiego, bo polskiego forum nie znalazłam. Ale tu też masz pole do manewru, skoro ich tak bardzo lubisz, to może pomyślisz o założeniu takowego?
Jest także forum poświęcone Tori Amos. Tym razem polskie.
@tharos - pewnie zjadłaby na śniadanie jak by się dowiedziała a potem obgryzając kosteczki stwierdziła, że to ona była ofiarą :/ Polityka małpy jest boska.

absent_friend

• friend of absynth
« Reply #46 on: 2007-07-18, 16:32:04 »
Widać, nie potrzeba Armii 12 Małp żeby zniszczyć świat  :mrgreen: wystarczy jedna - przynajmniej na taki "mały" jak nasze forum  :P
nie mam książki żadnej do czytania, a nikt mi nie chce żadnej pożyczyć :/

"I don't expect I'll ever understand.. How life just trickled through my hand.."

minder

• Master of Disaster
  • Administrator
  • *
  • Wokół sami lunatycy...
    • mindr.
« Reply #47 on: 2007-07-18, 16:56:06 »
To ja doleję oliwy do ognia i zaprezentuję moją ostatnią korespondencję. Tylko nie śmiejcie się zbyt głośno.

Przez ten wątek o AM zostałam uznana na forum za osobę całkowicie pozbawioną gustu muzycznego i z tego powodu jest mi bardzo przykro.
To tyle.

UWAGA! Zanim odpowiesz na tę wiadomość, daj sobie co najmniej 12 godzin na przemyślenie całej sprawy. W tym czasie najlepiej przeczytaj ją kilka razy i dobrze wszystko przemyśl. Jeśli odpiszesz przed upływem 12 godzin, to lepiej, żebym nie znalazł tam histeryzowania czy jakiegokolwiek najeżdżania na kogokolwiek. Dokładne przemyślenie i wyciągnięcie wniosków z poniżej wiadomości jest Twoją ostatnią szansą na jakiekolwiek istnienie na tym forum.

Przez ten wątek o AM zostałam uznana na forum za osobę całkowicie pozbawioną gustu muzycznego i z tego powodu jest mi bardzo przykro.

Dobrze, że Ci przykro. Może nabierzesz trochę szacunku do innych i zaczniesz trochę zanim coś napiszesz.

I nie, nie zostałaś uznana za osobę pozbawioną gustu. Zostałaś uznana za osobę, która kompletnie bezpodstawnie uważa się za wyrocznię w sprawach muzyki. Osobę, której nie da się wytłumaczyć, że każdy ma odmienny gust. Wmawiasz wszystkim na siłę, że jakiś zespół jest świetny a inne są do dupy tylko dlatego, że tak uważa Anna Gacek i jacyś tam krytycy, o których nikt nigdy nie słyszał. Jeśli ktoś śmie powiedzieć coś złego na Twój ulubiony zespół (lub pozytywnego na ten, który nie lubisz), to od razu się miotasz, mówisz, że dana osoba nie zna się na muzyce albo na pewno nie słyszała płyt danego wykonawcy. Na odpowiedź, że słyszała wszystkie w komplecie odpowiadasz, że na pewno się nie wsłuchała, a poza tym jak można nie lubić, skoro Anna Gacek i armia brytyjskich krytyków uznała coś za świetne. Sama skazałaś się na wyśmiewanie.

Zrozum w końcu - i naprawdę piszę to ostatni raz - mamy w dupie Annę Gacek i rzeszę bezimiennych brytyjskich krytyków. Głęboko. Dla każdego członka tego forum liczą się tylko te zespoły, które mu się podobają. Ewentualnie można się zastanawiać jeśli wielbiony przez nas krytyk się wypowie. Ale my Cię nie zmuszamy do uznania zdania Kaczkowskiego jako jedynie słusznego krytyka. Ty masz Annę Gacek, my mamy Kaczkowskiego i Kosińskiego. Cenimy ich, ale nie mówimy, że jeśli ktoś się nie zgadza z ich opinią, to ma wszy na pępku i nie zna się na muzyce.

Zauważ jak wiele cierpliwości okazaliśmy Ci w tłumaczeniu tego, co napisałem powyżej. Ale Ty dalej musiałaś nam udowadniać, że jesteśmy ignorantami i muzycznymi bezguściami, bo AM i Anna Gacek nic dla nas nie znaczą. Dla Ciebie nic nie znaczy Opeth czy Porcupine Tree (co każe zapytać po cholerę jesteś na tym forum) i jakoś nikt z tego powodu nie płacze ani nie bije piany. Masz swój gust i my to szanujemy. Niestety Ty nie szanujesz naszych gustów i dlatego tak naprawdę nikt Cię na tym forum nie lubi. Teraz jęczysz, że jest Ci przykro, bo w swoim mniemaniu zostałaś przez nas uznana za muzyczne bezguście (chociaż nie przypominam sobie, żeby ktoś tak o Tobie napisał). Pomyśl teraz jak czuli się członkowie forum gdy mówiłaś im, że to ONI są bezguściami, bo śmią się nie zgadzać ze zdaniem Anny Gacek.

Po Twoich postach w temacie Humor myślałem (jak z resztą większość), że jednak się wyrabiasz i jest jeszcze dla Ciebie nadzieja. Potem znów zaczęłaś się pieklić, że Jackowi nie podoba się AM i uważa, że nic wartościowego nie nagrali.

Zauważ, że wszystkie wypowiedzi na tym forum brzmią tak, jakby na początku było "moim zdaniem" - tego nie trzeba dodawać, bo wiadomo, że każdy mówi za siebie. Z wyjątkiem Ciebie. Ty musisz podpierać się zdaniem Anny Gacek i krytyków, których nikt nie zna i poważa. Wyglądasz przez to jak małe zakompleksione dziecko, które próbuje zdobyć posłuch za pomocą starszego brata. Szczegół, że ten brat jest rachityczny, nie umie się bić i wcale nie zamierza stanąć w Twojej obronie. Gdybyś wypowiadała się tylko za siebie i dopuściła w ogóle myśl, że nie wszystkim musi się podobać to co Tobie - a niektórzy nawet będą nienawidzić to, co Ty kochasz - nie byłoby tych wszystkich durnych przepychanek i straciłabyś mniej nerwów. Zauważ jak to u nas wygląda - ktoś pisze, że coś mu się podoba, inny odpowiada, że on tego nie cierpi, oboje mówią, że to rzecz gustu i przechodzą nad tym do porządku dziennego. Wszyscy, tylko nie Ty. Chcesz się kłócić, rozmawiaj o polityce - na ten temat (i w sumie tylko na ten) można i trzeba się tutaj kłócić.

Z resztą po co ja to piszę? Pewnie przeczytasz z tego dwa zdania na krzyż, wyciągniesz wniosek, że jesteśmy debilami, którzy nie znają się na muzyce i tylko na Ciebie najeżdżają, bo śmiesz głosić prawdy objawione.

Po raz kolejny - i już ostatni - dobrze Ci radzę (wykrzesałem z siebie naprawdę resztki sympatii): jeśli masz zamiar się puszyć i najeżdżać na wszystkich, którzy się z Tobą nie zgadzają, to lepiej od razu przestań się na tym forum udzielać. Nikt za Tobą nie będzie płakał.

Poza tym mogłabyś chociaż raz odpowiedzieć na pytanie, które co jakiś czas się przewija - czy Opeth cokolwiek dla Ciebie znaczy? Jeśli tak, to czemu nie napisałaś jeszcze ani jednego posta w tematach im poświęconych? Jeśli nie, to po co w ogóle rejestrowałaś się na tym forum? Bo mieliśmy wątek o Arctic Monkeys?

Gratuluję, jeśli doczytałaś (bez pomijania niczego!) aż dotąd.

Aha - korespondencja zostanie upubliczniona jeśli odpowiadając znów zaczniesz się ośmieszać, więc naprawdę wszystko dobrze przemyśl.

Jak zwykle naprodukowałem masę badziewia, a dziecina nic sobie do serca nie wzięła.

Według mnie naprawdę nie powinniście jej dalej zaczepiać, to może w końcu sobie pójdzie. Ostatecznie możemy przegłosować banowanie, ale uważam, że to tylko półśrodek.
True Pagan Winter Crew

Kea

• she-wolf
« Reply #48 on: 2007-07-18, 17:01:53 »
dajcie jej bana i będzie po problemie :P
Bogowie i diabły nigdy nie istnieli. Istnieli za to ludzie, których w nich obrócono i uwięziono w nadprzyrodzonych inkarnacjach.......

minder

• Master of Disaster
  • Administrator
  • *
  • Wokół sami lunatycy...
    • mindr.
« Reply #49 on: 2007-07-18, 17:04:11 »
Niekoniecznie - to jak zamiatanie śmieci pod dywan :P
True Pagan Winter Crew

Kea

• she-wolf
« Reply #50 on: 2007-07-18, 17:07:25 »
no jeśli okaże się bardzo upierdliwa, to rzeczywiście nie będzie po problemie. ale jeśli ma odrobinę przyzwoitości to powinna się stracić po grzecznym 'proszę'. ale wnioskuję, że kulturalnie nic nie da, więc ban to chyba lepszy argument ;)
Bogowie i diabły nigdy nie istnieli. Istnieli za to ludzie, których w nich obrócono i uwięziono w nadprzyrodzonych inkarnacjach.......

arktyczna małpa19

• Ograniczone prawa
« Reply #51 on: 2007-07-18, 17:26:58 »
Widzę ze pewien moj post wogóle nie został zauważony więc jeszcze raz: Minder, zastanawiam się skąd w Tobie tyle nienawiści.Czy ja wypisuję o Tobie na forum takie rzeczy? Nie. Więc Ty też tego nie rób.

Kekkai

• Mourner
  • *
  • kota
    • katie's wonders
« Reply #52 on: 2007-07-18, 17:29:08 »
 :shock:  :o  :>  :@: Jaaaaaakie rzeczy?

arktyczna małpa19

• Ograniczone prawa
« Reply #53 on: 2007-07-18, 17:31:54 »
Takie rzeczy:
Postanowiłem dorzucić swoje trzy grosze do dyskusji.

Problem jest nie we mnie tylko w Was, bo gdziekolwiek coś napisze to  od razu wszyscy się na mnie rzucają z jakimiś złosliwymi i chamskimi tekstami.

Moja droga, znowu się ośmieszyłaś. Co to za tekst? "Wszyscy są gupcy, tylko ja jestem mondra". Gdyby jedna osoba się czepiała, to jeszcze można powiedzieć, że pewnie ma zły humor lub jest dziwna. Dwie osoby to ewentualnie niefortunny przypadek. Ale trzy i więcej, to już powód do zastanowienia się czy może nie mają jakichś podstaw.

Czy mozecie mnie wszyscy przestać obgadywać za moimi plecami, zejsc ze mnie i zmienic temat?
:rotfl2: Muah. Już ktoś był łaskaw to tutaj napisać - trudno kogoś obgadywać za plecami, skoro dyskusja odbywa się całkowicie jawnie.

Aktualnie część osób odpowiada arktycznej w sposób dość nieprzyjemny i zamienia swoje wypowiedzi na ostre zaczepki. Trudno jednak kogokolwiek winić. Arktyczna dostatecznie zalazła wszystkim za skórę i teraz działa mechanizm odreagowania.

Niedawno wyjaśniłem arktycznej całą sytuację na PM, ale widzę, że nie przeczytała mojej wiadomości zbyt uważnie (znów naprodukowałem "masę badziewia"). Coś czuję, że niebawem opublikuję obszerne fragmenty tej korespondencji - potomnym ku przestrodze.

Jak dla mnie EOT w sprawie arktycznej. Mam ogromną prośbę do wszystkich forumowiczów:
Jeśli mielibyście jej odpisać coś zawierającego ironię, sarkazm, żart wymagający IQ z górnej klasy średniej, to najlepiej nie odpisujcie. Najlepiej w ogóle jej nie odpisujcie - no chyba, że naprawdę napisze coś odkrywczego i pozytywnego. Natomiast bezwzględnie proszę się powstrzymywać przed odpisywaniem na idiotyczne posty. Troll nie karmiony zdycha lub idzie żerować gdzie indziej. Arktyczna jest typowym przykładem trolla, bo nie zarejestrowała się na forum, by dyskutować w głównych tematach. Dowodem na to jest fakt, że nie napisała ani jednego posta na temat Opeth czy choćby Porcupine Tree czy Bloodbath, za to zakładała idiotyczne tematy, kłóci się o byle co i używa retoryki charakterystycznej dla osób z psychozą lub pokrewnym schorzeniem. W związku z tym bardzo proszę o niekarmienie i wyrozumiałość. Z góry dziękuję.

tharos

• Suicidal imbecile
« Reply #54 on: 2007-07-18, 17:35:00 »
A co mama  i  tato powiedzieli o forum?  :>
Bite your tongue, ignore the splinter.

arktyczna małpa19

• Ograniczone prawa
« Reply #55 on: 2007-07-18, 17:39:24 »
Zapytali się: Skąd się biorą tacy ludzie... :twisted:

deluminathor

• Mourner
  • Global Moderathor
  • *
  • När vintern kommer...
    • Progressive-Bolt
« Reply #56 on: 2007-07-18, 17:41:56 »
Z nich samych?... :roll:
[no offence]

Sol

« Reply #57 on: 2007-07-18, 17:42:19 »
 Elita się skądś nie bierze, elita po prostu jest. I będzie.

;P

Kekkai

• Mourner
  • *
  • kota
    • katie's wonders
« Reply #58 on: 2007-07-18, 17:43:37 »
Wiesz najpierw dośc długo się uczą i studiują żeby wyrobić i rozwinąć charakter, czasem sama mądrośc ich zwyczajnie pociąga. No, ale to wyjątkowo rzadko zdarza się na wiochach gdzie ludzie niekoniecznie wiedzą co się do nich mówi.

minder

• Master of Disaster
  • Administrator
  • *
  • Wokół sami lunatycy...
    • mindr.
« Reply #59 on: 2007-07-18, 18:00:50 »
Kochani, proszę ją ignorować. Zamykam temat, żeby Wam w tym dopomóc. Wszelkie utarczki z innych postów będą jak najszybciej przenoszone tutaj i dzięki temu automatycznie zamykane.

Nie warto nadal dyskutować z tą osobą - przynajmniej do momentu gdy przemyśli wszystko, publicznie wyzna swoje błędy, przeprosi oraz obieca zachowywać się w sposób mniej upierdliwy. Do tego czasu proszę nie dawajcie jej dalszej satysfakcji z dziecinnego zwracania na siebie uwagi. Róbmy swoje :faja: :partyman: :-({|=  :śpię: :axe: itd. :)

Zadałem sobie nawet pytanie dlaczego jej nie zbanowałem (a powodów było dość już dawno temu). Chyba wyłącznie na złość Budyniowi, który postulował to kiedyś między wierszami ;) :P

EDIT:
Dodam jeszcze zdanie aibrean, którego nie udało się jej dodać z powodu zamknięcia wątku:
Śmiesznie było dopóki tylko się zacietrzewiała, ale teraz jej zachowanie zaczyna już ludzi ostro wkurzać.

Od siebie dodam jeszcze: Zmarnowała szansę, której dałem jej w PM - napisanym nie z nienawiści, ale ku przestrodze, żeby dać znać w którą stronę należy podążać by żyć z nami w zgodzie. Jeśli moja dobra wola i ciągłe tłumaczenie zasad tutaj obowiązujących jest brane jako atak, to ta osoba nie zasługuje na udział w naszej społeczności. Jeśli nie odejść po "proszę", to może odejdzie na skutek ostracyzmu (bojkotu towarzyskiego).
: 18 Lipiec 2007, 17:48:55
Cała ta sytuacja powoli skłania mnie do poszukania wtyczki, która umożliwi każdemu ignorowanie dowolnych użytkowników. Zamiast bana każdy sam by decydował czyich postów nie chce oglądać.

Po raz kolejny proszę o bojkotowanie wypowiedzi arktycznej. Zaciśnijcie zęby i nie dajcie się sprowokować.
True Pagan Winter Crew

lofty-success