Poll

Przełom czy Wodna Szopa?

Przełom
38 (44.7%)
Wodna Szopa
14 (16.5%)
Ani jedno ani drugie
33 (38.8%)

Total Members Voted: 77

Author Topic: Watershed  (Read 90597 times)

0 Members i 2 Gości przegląda ten wątek.

In_Prog_We_Trust

Odp: Watershed
« Reply #1560 on: 2011-10-10, 23:00:56 »
Mam pytanie: Czy u was w Watershedzie też nie ma tekstów tylko jakieś takie znaczki i tylko grafika(praktycznie zwykła wkładka)? czy tylko ja mam jakieś lewe wydanie...

Funnykris

« Reply #1561 on: 2011-10-10, 23:08:33 »
Mam pytanie: Czy u was w Watershedzie też nie ma tekstów tylko jakieś takie znaczki i tylko grafika(praktycznie zwykła wkładka)? czy tylko ja mam jakieś lewe wydanie...
mam cichą nadzieję że ktoś to wyda w jakimś normalnym opakowaniu. Tzn tą edycję kolekcjonerską. Masz raczej oryginały.
Death is only the personification of the unknown. That unknown is waiting for us.

Voice

• Global Moderathor
  • *
  • Beware of a sharp-edged weapon called human being!
    • Noxiferis
« Reply #1562 on: 2011-10-10, 23:28:20 »
Tekstow brak, natomiast o ile mnie pamiec nie myli (a nie chce mi sie czytac calego watku o 'Watershed') to jesli poskladasz ze soba te znaczki z edycji wypasionej i z edycji zwyklej, to wedlug jakiegos klucza da sie to odczytac. Chyba ze mi sie to przysnilo...
I had watched the snow all day.
Falling. It never lets up. All day falling.
I lifted my voice and wept out loud,
"So this is life?".

Callahan

• ?
« Reply #1563 on: 2011-10-10, 23:30:24 »
Była o tym mowa wielokrotnie. Ani zwykła ani specjalna edycja Watershed nie zawiera tekstów w książeczce w tradycyjnym znaczeniu słowa "zawiera". Są grafiki i są znaczki. Znaczki są w obu edycjach, ale w specjalnej są inne niż w zwykłej edycji. Po skompletowaniu obu kodów można je sobie rozkodować i w ten sposób uzyskać teksty. Na dawnym oficjalnym forum ludzie się w to bawili i nawet prawie im się udało (brakowało dosłownie kilku wersów na całej płycie o ile mnie pamięć nie myli). Kiedyś wrzucałem na forum w dziale tłumaczenia efekt tych zabaw. Jeśli jesteś zainteresowany, to możesz sobie pobrać tutaj: klik
Derelict Herds też jest w pliku, ale jest chyba spisywane ze słuchu.

Voice

• Global Moderathor
  • *
  • Beware of a sharp-edged weapon called human being!
    • Noxiferis
« Reply #1564 on: 2011-10-11, 00:04:27 »
Callahan, a tam nie bylo jakos tak, ze te ostatnie linijki znajduja sie na jakiejs edycji winylowej cy cooos? Juz kurna nie pamietam :/
I had watched the snow all day.
Falling. It never lets up. All day falling.
I lifted my voice and wept out loud,
"So this is life?".

Callahan

• ?
« Reply #1565 on: 2011-10-11, 00:45:55 »
Wydaje mi się, że w edycji winylowej znaczków nie ma w ogóle, ale nie dam sobie ręki uciąć. Trzeba by było spytać kogoś, kto edycję winylową posiada. Bts? :mrgreen: Ale na fotkach jego wydania nie widzę, więc wątpię :P

bts

• MĂłj zbiorek
« Reply #1566 on: 2011-10-11, 08:05:21 »
Czy ktoś mnie wzywał? ;-)

Edycja winylowa to tylko to co widać na fotach:

http://recordslist.info/12/opeth_watershed.html

Nic ponadto.

In_Prog_We_Trust

« Reply #1567 on: 2011-11-04, 18:32:17 »
nice :D nie wiedziałem o takich smaczkach :) Ta kapela zadziwia mnie z każdym dniem. Najpierw odrócone słowa w piosenkach, teraz to hahaxD Mikael chce być fajny

Funnykris

« Reply #1568 on: 2011-11-07, 16:54:21 »
nice :D nie wiedziałem o takich smaczkach :) Ta kapela zadziwia mnie z każdym dniem. Najpierw odrócone słowa w piosenkach, teraz to hahaxD Mikael chce być fajny
Zwyczajna speszylediszyn w dodżibuku byłaby najlepsza
Death is only the personification of the unknown. That unknown is waiting for us.