Poll

Przełom czy Wodna Szopa?

Przełom
38 (44.7%)
Wodna Szopa
14 (16.5%)
Ani jedno ani drugie
33 (38.8%)

Total Members Voted: 77

Author Topic: Watershed  (Read 90597 times)

0 Members i 4 Gości przegląda ten wątek.

djdioda

• Nazgul ortografii
  • Administrator
  • *
  • Southpole chainsaw massacre
Odp: Watershed
« Reply #435 on: 2008-04-18, 21:51:29 »
Miesiąc po premierze Watershed, onet.

Nick:
Aga13latek

Komentarz :
Opeth jest FaJnIuSi! To mój ulubiony zespół Nu Metalowy!

Pesymistyczna wizja  :lol:
Aż tak źle po wysłuchaniu tych wycieków? :P

Serenity Painted Death

« Reply #436 on: 2008-04-18, 21:56:54 »
Aż tak źle po wysłuchaniu tych wycieków? :P

Nie mogę tego skomentować, gdyż
będziemy wycinać nieprawomyślne komenty
:P
Największą zaletą człowieka jest to, że potrafi myśleć.
Szkoda tylko, że jest to także jego największa wada.

Orka_Opeth

« Reply #437 on: 2008-04-18, 22:03:07 »
Mam pytanie... Jak dokładnie wymawia się nazwę Watershed.... :? bo mam pewien dylemat... Może ktoś mi wytłumaczy jak poprawnie trzeba wymieniać tą nazwe  :?
out of the courtyard, come back tonight, my sweet satan I see you.

Snufkin_

• Guest

Czarna

• ~pani wiosna~
« Reply #439 on: 2008-04-19, 00:04:01 »
Myślę, że powinniśmy zaczekać, ale niech Minder decyduje. :)
A co Min, Bozię połknął? :roll:
Jest w końcu Naczelnym... :wink:
Podobno się zawiesił... Lalala  8)
...If I call will you come and will you save me?

minder

• Master of Disaster
  • Administrator
  • *
  • Wokół sami lunatycy...
    • mindr.
« Reply #440 on: 2008-04-19, 01:34:33 »
Człowieka nie ma pół dnia i już 3 strony naprodukowane.
Miała być cisza do wydania albumu (lub przynajmniej oficjalnego wydania danego utworu), to proszę łaskawie nie komentować. Jacek sam jest winien złamania ciszy, bo najpierw prosi o jej zachowywanie, a potem niby to pozwala. Jak sam powiedział "daje palec" :P
Skoro jest umowa aby nie mówić nic na temat ich zawartości to ja się będę tego trzymał ale....  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D to chyba wystarczy...
Tyle możemy chyba powiedzieć... :wink: Od siebie dodam, że jest dobrze. :)
Dla mnie to drobna niekonsekwencja. No ale trudno.

Też słyszałem oba kawałki, też mam swoje przemyślenia na ten temat (i nawet się podzieliłem swoją opinią, ale prywatnie), ale czekam do oficjalnej premiery albumu. Szacunek dla tych, którzy czekają. Proste.

Moderatorów proszę o czynienie co do nich należy, czyli moderację = pilnowanie, żeby cisza została zachowana. Uważam, że dobrze jest wypracować tutaj taki bon-ton, że nie komentujemy wycieków ani bootlegów - tylko oficjalne wydania. Proszę wszystkich o szczyptę dyscypliny w tej sprawie - dla ogólnego poprawienia atmosfery i przystopowania tego puchnącego wątku jeszcze o niczym.
True Pagan Winter Crew

Luksor

• Mourner
  • *
  • Phantom of the Opera
    • Whiteslope
« Reply #441 on: 2008-04-19, 08:21:31 »
Miała być cisza do wydania albumu (lub przynajmniej oficjalnego wydania danego utworu), to proszę łaskawie nie komentować. Jacek sam jest winien złamania ciszy, bo najpierw prosi o jej zachowywanie, a potem niby to pozwala. Jak sam powiedział "daje palec" :P
Skoro jest umowa aby nie mówić nic na temat ich zawartości to ja się będę tego trzymał ale....  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D to chyba wystarczy...
Tyle możemy chyba powiedzieć... :wink: Od siebie dodam, że jest dobrze. :)
Dla mnie to drobna niekonsekwencja. No ale trudno.
Masz rację Minder. Myślałem, że takie drobne, mało mówiące określenia jak: jest dobrze, jest źle, jest nijak itp. pozwolą nam wszystkim wyładować tę pierwszą energię i na tym poprzestaniemy. Gdy odbyłem przejażdżkę z pracy do domu, zajrzałem do wątku i zobaczyłem w jakim kierunku zmierza, czując się winnym zaistniałej sytuacji, napisałem m.in.:
Kochani uszanujmy tych, którzy z zapoznaniem się albumu chcą zaczekać do dnia premiery. Jeżeli rozpiera Was energia, to jak napisał wyżej absent_friend, wymieniajcie się opiniami na privie. Bardzo wszystkich o to proszę. :)
Ponieważ, jak napisałem wyżej, całe to zamieszanie powstało w pierwszym rzędzie z mojej winy, Wszystkich za to gorąco przepraszam, szczególnie tych "najmłodszych" forumowiczów, którzy jeszcze mało znają zwyczaje panujące na tym forum. :)

Uważam, że dobrze jest wypracować tutaj taki bon-ton, że nie komentujemy wycieków ani bootlegów - tylko oficjalne wydania. Proszę wszystkich o szczyptę dyscypliny w tej sprawie - dla ogólnego poprawienia atmosfery i przystopowania tego puchnącego wątku jeszcze o niczym.
Zgadzam się, że dobrze byłoby by taka dobra tradycja u nas zagościła. Myślę, że nic się nie stanie, jak pojawi się informacja, że jest wyciek (oczywiście bez szczegółów czyli podawania bezpośrednich linków), ale może faktycznie, nie komentujmy nowości (oczywiście poza oficjalnie udostępnionymi nagraniami) do dnia oficjalnej premiery. Nie wiem co z innymi kawałkami prezentowanymi wcześniej z egzemplarzy promocyjnych w audycjach radiowych, np. w "Mini-Maxie", "Nocy Muzycznych Pejzaży" i innych? Generalnie wszystko to odbywa się legalnie, choć jakaś wstrzemięźliwość z pewnością by nam nie zaszkodziła? :wink:

Wracając do wycieków, jak także przesłuchałem je po trzy razy (tak by za bardzo nie weszły w głowę) i także mam swoją teorię na temat nowego albumu, ale z opinią zaczekam do 2 czerwca. A póki co obowiązuje nas to co napisał Unas:
Proponuje z okazji wydania singla Porcelanki (czyli od poniedziałku), komentować sam ten jeden utwór, co wydaje mi się sensowne. Pozostałe rzeczy zostawmy dla siebie. Ok?

Albo będziemy wycinać nieprawomyślne komenty. 8)

Wyslano: 19 Kwiecień 2008, 07:36:15

Myślę, że powinniśmy zaczekać, ale niech Minder decyduje. :)
A co Min, Bozię połknął? :roll:
Jest w końcu Naczelnym... :wink:
Podobno się zawiesił... Lalala  8)
Odnoszę wrażenie, że już się zrestartował. :wink:
Seven milestones...
Under a watching autumn eye
Contorted trees are spreading forth
The message of the wind

Orka_Opeth

« Reply #442 on: 2008-04-19, 10:06:22 »
Czyli można podawać linki do nowych utworów jeśli takie się pojawią?.... Czy też nie... Bo nie chce łamać regulaminu :?

minder

• Master of Disaster
  • Administrator
  • *
  • Wokół sami lunatycy...
    • mindr.
« Reply #443 on: 2008-04-19, 10:25:09 »
Żadnych linków. To nie jest warezownia. Można natomiast napisać, że nastąpił sam fakt wycieku lub że pojawił się bootleg - nie wolno jednak zamieszczać żadnych linków.

Żeby wyklarować sytuację - jeśli coś poleci oficjalnymi kanałami - czyli zespół wydaje singla i/lub radio publiczne puszcza kawałki lub ktoś był osobiście na koncercie - można komentować to konkretne dzieło, które zostało udostępnione. Za niedopuszczalne uważam komentowanie materiałów, które są rozpowszechniane innymi drogami - np. jeśli nastąpił wyciek do sieci p2p lub ktoś obejrzał bootlega nagranego komórką. W przypadku wycieku jest to po prostu okazywanie szacunku tym, którzy chcą spokojnie zaczekać. W przypadku bootlegów zapobiegnie to wyciąganiu wniosków na podstawie kakofonii zgrzytów. Ewentualnie dopuszczam cytaty autoryzowanych recenzji (Opeth robił ostatnio sesje tylko dla prasy), ale mogą być one kopiowane wyłącznie z komercyjnych serwisów, których redaktorzy faktycznie słuchali płyty - z podaniem źródła cytatu.

Nie wnikam natomiast w to, co sobie przesyłacie za pomocą prywatnych wiadomości. Myślę, że to wyjaśnia już wszystko. Proszę o wyrozumiałość i odrobinę dobrej woli. Myślę, że wszyscy w podobny sposób nie mogą się doczekać.

EDIT:
Dołożyłem aneks do regulaminu.
« Last Edit: 2008-04-19, 10:37:04 by minder »
True Pagan Winter Crew

Luksor

• Mourner
  • *
  • Phantom of the Opera
    • Whiteslope
« Reply #444 on: 2008-04-19, 15:34:41 »
Seven milestones...
The message of the wind

Orka_Opeth

« Reply #445 on: 2008-04-19, 16:54:12 »
Ahhhh te 10 utworów bardzooo kusi  :D :D :D tak bardzo bym chciał już mieć tą płytkę.....  :( :( jeszcze sporo czekania...

Luksor

• Mourner
  • *
  • Phantom of the Opera
    • Whiteslope
« Reply #446 on: 2008-04-19, 17:55:41 »
Ciekaw jestem czy teledysk do Porcelain Heart zamieszczą w edycji specjalnej?
Seven milestones...
The message of the wind

Callahan

• ?
« Reply #447 on: 2008-04-19, 18:34:11 »
Skoro już jest nakręcony, to dlaczego nie? Ja liczę, że będzie. A tak poza tym to zespół pojawia się w klipie, czy tylko aktorzy itd? Jakoś nie zauważyłem ich na tych screenach, ale jeszcze raz się przyjrzę...

Edit:
Teraz już widzę, są. W pośpiechu oglądałem te fotki i nie zauważyłem zespołu xD
« Last Edit: 2008-04-19, 18:37:14 by Callahan »

:Wreath:

• [wreath]
« Reply #448 on: 2008-04-19, 18:37:03 »
na ktorymstam zdjeciu jest i zespol

Luksor

• Mourner
  • *
  • Phantom of the Opera
    • Whiteslope
« Reply #449 on: 2008-04-19, 18:57:34 »
Skoro już jest nakręcony, to dlaczego nie? Ja liczę, że będzie.
To kwestia tego czy teledysk finalnie został ukończony przed skompletowaniem materiału do produkcji dysku DVD. Ja też liczę, że będzie, bo wydawca zapowiadał "extensive video content" a nie jedynie "documentary".
Seven milestones...
The message of the wind

lofty-success