Poll

Najlepszy kawałek na Heritage to:

Heritage
1 (1.6%)
The Devil's Orchard
6 (9.7%)
I Feel the Dark
6 (9.7%)
Slither
3 (4.8%)
Nepenthe
3 (4.8%)
Häxprocess
10 (16.1%)
Famine
4 (6.5%)
The Lines in My Hand
6 (9.7%)
Folklore
17 (27.4%)
Marrow of the Earth
2 (3.2%)
Pyre
1 (1.6%)
Face in the Snow
3 (4.8%)

Total Members Voted: 45

Author Topic: Heritage  (Read 46140 times)

0 Members i 2 Gości przegląda ten wątek.

Voice

• Global Moderathor
  • *
  • Beware of a sharp-edged weapon called human being!
    • Noxiferis
Odp: Heritage
« Reply #1185 on: 2012-02-07, 16:21:52 »
Dalem dzis kolejna szanse 'Heritage' :D :D

Tym razem przesluchalem calosci z dvd w 5.1 i mam trzy komentarze:

1. Calosc brzmi fe-no-me-nal-nie! Uslyszalem rzeczy, ktorych na normalnym cd i w miare przyzwoitym sprzecie nie slychac, a dopiero na kinie domowym wychodza. Teraz juz tylko tak bede sluchal tej plyty ;)

2. Niestety powyzszy fakt nie zmienil miodnosci kawalkow - nadal wymontowalbym z tej plyty combo 'Nepenthe'+'Haxprocess'+'Famine' ;) Moza za jakies 300 przesluchan zaczne doceniac ten album w calosci.

3. Wreszcie porzadnie wsluchalem sie w 'Face In The Snow', ktorego do tej pory z niewiadomego powodu unikalem, i.. z miejsca stal sie moim ulubionym kawalkiem z 'Heritage', tuz obok 'Lines In My Hand'. Piekna rzecz.

I had watched the snow all day.
Falling. It never lets up. All day falling.
I lifted my voice and wept out loud,
"So this is life?".

Funnykris

« Reply #1186 on: 2012-02-08, 14:22:02 »
Dalem dzis kolejna szanse 'Heritage' :D :D

Tym razem przesluchalem calosci z dvd w 5.1 i mam trzy komentarze:

1. Calosc brzmi fe-no-me-nal-nie! Uslyszalem rzeczy, ktorych na normalnym cd i w miare przyzwoitym sprzecie nie slychac, a dopiero na kinie domowym wychodza. Teraz juz tylko tak bede sluchal tej plyty ;)

2. Niestety powyzszy fakt nie zmienil miodnosci kawalkow - nadal wymontowalbym z tej plyty combo 'Nepenthe'+'Haxprocess'+'Famine' ;) Moza za jakies 300 przesluchan zaczne doceniac ten album w calosci.

3. Wreszcie porzadnie wsluchalem sie w 'Face In The Snow', ktorego do tej pory z niewiadomego powodu unikalem, i.. z miejsca stal sie moim ulubionym kawalkiem z 'Heritage', tuz obok 'Lines In My Hand'. Piekna rzecz.
HAxprocess to mój ulubiony kawałek z płyty :P
Death is only the personification of the unknown. That unknown is waiting for us.

majkel

• taczif
  • Mourner
  • *
    • lans.fm
« Reply #1187 on: 2012-02-11, 15:38:34 »
Parę miesięcy temu przesłuchałem Heritage w mixie 5.1. Pod względem produkcyjnym wszystko miodzio, natomiast jeżeli chodzi o treść - było w miarę. Stwierdziłem, że dam jeszcze szansę za jakiś czas. Dzisiaj znowu wróciłem do tej płyty... no i niestety, no nie mogę ;P Dosłuchałem do momentu jak Mikael czuł ciemność (czy coś takiego) i dałem pass.

"Be quiet, be calm... ignore this terrible drug"

In_Prog_We_Trust

« Reply #1188 on: 2012-02-11, 19:33:05 »
Taka prawda, że Heritage lepiej brzmi w 5.1, tyle, że nie ma kiedy słuchać ;) No i ja mam problem, bo mi  głośniki nie wytzrumują przy wysokich dźwiękach w I feel the dark. Ale ogólnie bomba. Szkoda że tych dodatkowych kawałków nie ma na CD - byłaby znacznie bardziej ciekawa.

Funnykris

« Reply #1189 on: 2012-02-12, 15:42:17 »
Taka prawda, że Heritage lepiej brzmi w 5.1, tyle, że nie ma kiedy słuchać ;) No i ja mam problem, bo mi  głośniki nie wytzrumują przy wysokich dźwiękach w I feel the dark. Ale ogólnie bomba. Szkoda że tych dodatkowych kawałków nie ma na CD - byłaby znacznie bardziej ciekawa.
A i owszem. Chociaż kiedyś byłem innego zdania. Myślę że to po prostu dla wygody wytwórni. Wytłoczyli wszystkie takie same i święto. Potem DVD i tylko w opakowania powkładać:) Tak musili by tłoczyć osobno CD, CD special i DVD a tak tylko CD i DVD :)
Z drugiej jednak strony zauważmy że nawet Japończycy nie dostali bonusów na CD. Tzn są tam ale w formie mp3 chyba więc... może te kawałki wg twórców kategorycznie nie powinny się znaleźć na CD :)
Death is only the personification of the unknown. That unknown is waiting for us.

In_Prog_We_Trust

« Reply #1190 on: 2012-02-16, 21:47:11 »
Już widzę ktoś sprzedaje białe winyle na allegro ;)Ja bym na jego miejscu jeszcze poczekał aż to będzie stara "nowość"...

Callahan

• ?
« Reply #1191 on: 2012-02-16, 23:40:34 »
Pewnie potrzebuje pilnie kasy.
Dla mnie smutnym jest trochę, że te rarytasy dotyczą najsłabszego albumu grupy. Gadżety z oprawą graficzną Heritage w oficjalnym sklepie też niektóre są bardzo fajne, szkoda, że w tym wszystkim oś, wokół której się to kręci - album - wypada tak blado.

In_Prog_We_Trust

« Reply #1192 on: 2012-02-17, 18:32:02 »
Troszkę masz racji... Ale to dobrze że Opeth podniósł się w jakości wydawanych gadżetów, a przede wszystkim ilości ;)

Voice

• Global Moderathor
  • *
  • Beware of a sharp-edged weapon called human being!
    • Noxiferis
« Reply #1193 on: 2012-02-25, 11:48:43 »
Po kolejnych przesluchaniach 'Heritage' z DVD moim ulubionym kawalkiem stal sie 'Face In The Snow'. Przepiekne! Dopiero tutaj czuje ducha starego Opeth, z tymi wszystkimi emocjami i pasja, ktorej IMHO zabraklo na podstawowej zawartosci 'Heritage'.
I had watched the snow all day.
Falling. It never lets up. All day falling.
I lifted my voice and wept out loud,
"So this is life?".

In_Prog_We_Trust

« Reply #1194 on: 2012-03-15, 17:09:47 »
Filmiki z kanału Progessive Trilogy na YouTube to prawdziwa klasa. Tam znalazłem Ideate Soena w wersji acoustic i świetne porcje Opetha z obecnej trasy koncertowej. Jakość idealna, poskładane kawałki w całość stworzyłyby naprawdę niezłe nowe DVD na żywo... Polecam! Poniżej linki
Nepenthe
Devil's Orchard
Folklore
Credence
Slither(zajebioza wersja)
I feel the dark
Zimowe gardełko;)

Wszystkie nagrania pochodzą z
Enmore Theatre, Sydney 16 December 2011

Luksor

• Mourner
  • *
  • Phantom of the Opera
    • Whiteslope
Seven milestones...
Under a watching autumn eye
Contorted trees are spreading forth
The message of the wind

:Wreath:

• [wreath]
« Reply #1196 on: 2012-03-23, 09:51:55 »
nice! :)

Macbeth

• i'm stuck between.
« Reply #1197 on: 2012-03-23, 10:56:13 »
Bardzo przyjemna animacja. Myślę, że Tool też by pasował ;)

ambush1

• Mourner
  • *
  • 3
« Reply #1198 on: 2012-03-23, 11:01:30 »
Popieram, pasuje, no i z osobistych względów 'moja' muzyka (Opeth) + 'moje' perfumy (Salvador Dali)  :mrgreen:
in the name of God the Most High oi!

Funnykris

« Reply #1199 on: 2012-04-07, 22:58:06 »
Te nagrania z koncertów naprawdę fajne. Szkoda że na płycie zespół tak mało metalowy w stosunku do koncertów  :?

lofty-success