Author Topic: Lopez (w tym Soen i inne)  (Read 9923 times)

0 Members i 3 Gości przegląda ten wątek.

Luksor

• Mourner
  • *
  • Phantom of the Opera
    • Whiteslope
Odp: Lopez
« Reply #75 on: 2012-02-07, 21:34:36 »
A wiadomo kto to wydaje? Bo może to jest kwestia ściągania płytki ze Szwecji od jakiejś ichniej małej wytwórni...

Z tego co widzę, to firma jest chyba z Finlandii.

Edit: widzę także jakiś brytyjski oddział Spinefarm Records.

« Last Edit: 2012-02-07, 22:49:37 by Luksor »
Seven milestones...
Under a watching autumn eye
Contorted trees are spreading forth
The message of the wind

Kekkai

• Mourner
  • *
  • kota
    • katie's wonders
« Reply #76 on: 2012-02-08, 17:21:01 »
A wiecie, że Savia mi się z APC kojarzy? Chyba najbardziej ze wszystkich zespołów. W sumie fajnie, że ktoś podjął się tej stylistyki, skoro APC już nie ma.
Swoją drogą ta piosenka bije na głowę cały najnowszy album Opeth.

Swoją drogą doszło do mnie w jakim stresie wywołanym przez Herr Mikaela musiał żyć Lopez, że miał stany lękowe...

:Wreath:

• [wreath]
« Reply #77 on: 2012-02-08, 22:54:57 »
A wiecie, że Savia mi się z APC kojarzy? Chyba najbardziej ze wszystkich zespołów. W sumie fajnie, że ktoś podjął się tej stylistyki, skoro APC już nie ma.
Swoją drogą ta piosenka bije na głowę cały najnowszy album Opeth.

Swoją drogą doszło do mnie w jakim stresie wywołanym przez Herr Mikaela musiał żyć Lopez, że miał stany lękowe...

ale APC już JEST :) chociaż dopóki czegoś nie wydadzą lub nie przyjadą do nas to w sumie tak jakby ich nie było..

Kekkai

• Mourner
  • *
  • kota
    • katie's wonders
« Reply #78 on: 2012-02-09, 00:40:42 »
APC zawiesiło działalność? Czy ja o czymś nie wiem...

:Wreath:

• [wreath]
« Reply #79 on: 2012-02-09, 09:40:57 »

w 2010 się reaktywowali, ale jak tak teraz patrzę na ich oficjalną stronę to wygląda jakby parę miesięcy temu znów tymczasowo się "zawiesili".. za gwiazdorami ciężko nadążyć  :?

Kekkai

• Mourner
  • *
  • kota
    • katie's wonders
« Reply #80 on: 2012-02-09, 16:31:10 »

w 2010 się reaktywowali, ale jak tak teraz patrzę na ich oficjalną stronę to wygląda jakby parę miesięcy temu znów tymczasowo się "zawiesili".. za gwiazdorami ciężko nadążyć  :?

Mnie jest szkoda ich zespołu. Bardzo mi się podoba a nic nie wskazuje na kolejny album...

Luksor

• Mourner
  • *
  • Phantom of the Opera
    • Whiteslope
« Reply #81 on: 2012-02-14, 22:06:23 »
Bardzo fajna płyta!!! :)
Seven milestones...
Under a watching autumn eye
Contorted trees are spreading forth
The message of the wind

animavilia79

« Reply #82 on: 2012-02-14, 23:29:05 »
Brawo, umarl krol niech zyje krol...
Sekcja rytmiczna bardzo czesto kladzie na lopatki ta w TOOL'u, oczywiscie z calym szacunkiem...
Pamietam ze w A Perfect Circle bywalo wiele momentow wokalnych w ktorych podczas odsluchiwania przechodzily mi ciarki, plyta SOEN w zasadzie sklada sie tylko z takich momentow... Plyta SOEN to przepiekna i uzalezniajaca plyta, od okladki poprzez wokal i muzyke wspaniale zbalansowana, jak dla mnie poki co plyta roku...

Milo ze ktos nie poszedl na latwizne i np. odnalazl w muzyce  SOEN pierwiastki APC...
A APC ma sie dobrze, wlasnie cakiem niedawno ukonczyli trase po USA, a jesli ktos ma ochote na wokal Maynarda, wystarczy siegnac po wypociny zespolu Puscifer...
Pozdrawiam

ambush1

• Mourner
  • *
  • 3
« Reply #83 on: 2012-02-15, 09:48:19 »
Dokłądniej wypowiem się jak dojdzie do mnie paczuszka z UK, której btw amazon termin realizacji przesunął.
"Estimated arrival date: February 20 2012 - February 28 2012" grrr  :gniew2:

Niemniej wstępnie...
Bardzo fajna płyta!!! :)

nie sposób się nie zgodzić;)
« Last Edit: 2012-02-15, 10:28:48 by ambush1 »
in the name of God the Most High oi!

In_Prog_We_Trust

« Reply #84 on: 2012-02-15, 16:26:44 »
Płyta jest bardzo toolowa. Można miejscami powiedzieć, że riffy są całkowice splagiatowane. To jest płyta TOOL'a, którą tool nigdy nie nagrał... Chłopaki chyba zmęczyli się czekaniem na nową ich płytę i nagrali sobie ją sami. Na razie najbardziej podoba mi się Fraccions, Delenda, Savia.

animavilia79

« Reply #85 on: 2012-02-15, 22:58:25 »
Przede wszystkim SOENowa... Idac na latwizne mozna stwierdzic ze jest TOOLowa, ale niestety albo stety czesciej brzmi jak APC...
Tak jak juz napisalem wczesniej, sekcja rytmiczna jak dla mnie gra o niebo lepiej niz ta w TOOL... Po za tym panowie zdecydowali sie zagrac taka mieszanke rifow na ktora TOOL nigdy by sie nie skusil, ale to jest tylko moja opinia ( i zeby nie bylo bardzo cenie sobie TOOLa)...
Ale... z wielka checia moge stwierdzic ze jak by nie bylo TOOL zasial cudowne ziarno... Ziarno w postacie natchnienia dla innych muzykow, zachecam do posluchania: Hacride, Textures czy Tesseract a nawet czasami Gojira...
Swoja droga, jakos nikomu nie przeszkadza ze jest tak wielu nasladowcow Porcupine Tree...
Pozdrawiam

Orka_Opeth

« Reply #86 on: 2012-02-15, 23:35:08 »
Świetna płyta , kawał świetnego charakterystycznego ( już!) grania , faktycznie słychać tutaj wpływy Toola ale uznaję to jako atut... Mam wielki głód na ich muzykę a SOEN mnie "nakarmiło " i to nie jakimś półśrodkiem a albumem którym amerykanie z całą pewnością nie powstydziliby się nagrać 

( byłem po paru głębszych kiedy to pisałem - tak więc może to troszkę nie mieć ładu i składu  :P )
out of the courtyard, come back tonight, my sweet satan I see you.

ambush1

• Mourner
  • *
  • 3
« Reply #87 on: 2012-02-16, 09:55:35 »
Dokłądniej wypowiem się jak dojdzie do mnie paczuszka z UK, której btw amazon termin realizacji przesunął.
"Estimated arrival date: February 20 2012 - February 28 2012" grrr  :gniew2:

Greetings from Amazon.co.uk,

We are writing to let you know that the following items have been sent
...
Dispatched via Deutsche Post DHL (estimated arrival date: Tuesday, February
21, 2012).

No! ;)
in the name of God the Most High oi!

In_Prog_We_Trust

« Reply #88 on: 2012-02-16, 21:53:08 »
A refren Slithering to czysta KATATONIA... :shock: Zresztą nie tylko refren. W każdym razie Mix wszystkich bandów progresywnych, ale mix z głową i baaaardzo udany. dobrze się słucha, bo chociaż płyta nowa to tak jakby osłuchana ;) Nie to co taki heritage co ciągle jest taką 'dziwną' płytą  :mrgreen:

Orka_Opeth

« Reply #89 on: 2012-02-16, 22:38:31 »
No ale Katatonia to nie jest band progresywny  :P
out of the courtyard, come back tonight, my sweet satan I see you.

lofty-success