Mourner's Corner
2010-09-11, 00:01:23 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy na nasz kanał IRC

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Ankieta
Pytanie: Przełom czy Wodna Szopa?
Przełom - 34 (45.9%)
Wodna Szopa - 14 (18.9%)
Ani jedno ani drugie - 26 (35.1%)
Głosów w sumie: 67

Strony: 1 ... 100 101 [102] 103   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Watershed  (Przeczytany 73508 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Luksor
Mourner
*

Phantom of the Opera

« Odpowiedz #1515 : 2009-04-13, 11:10:27 »

Nowy album tak - 2011. Ale na owe dwudzistolecie, skoro nie będą koncertować też coś muszą wypuścić :-]
Jestem przekonany, że nie będzie to "the best of". Może jakiś dokument o Opeth OO, może jakas koncertowka ?
A może specjalna edycja 5.1 Orchid, Mor... MAYH, BWP, D1, D2 ?
Jeżeli to będzie wydawał RR, to można się spodziewać jakiegoś "Greatest Hits". Niektóre stare kawałki mogą zostać powtórnie nagrane - coś mi się wydaje, że kiedyś była na ten temat jakaś wzmianka... Kupilibyście coś takiego?

Seven milestones...
Under a watching autumn eye
Contorted trees are spreading forth
The message of the wind
deartio
Gość
« Odpowiedz #1516 : 2009-04-13, 12:52:15 »

Tego się spodziewałem, więc nie jestem zaskoczony. Oznacza to przy okazji także, że poza wrześniowym koncertem wspólnie z Dream Theater w Bydgoszczy, nie ma co liczyć na wizytę Opeth w Polsce wcześniej niż w drugiej połowie 2011 roku.
Smile Smile Smile
Callahan

?

« Odpowiedz #1517 : 2009-04-13, 13:14:49 »

Ja właśnie liczę, że z okazji dwudziestolecia wyjdzie coś z dodatkiem DVD z wersją 5.1. Na przykład BWP, albo właśnie D1/D2... Nie wiem, czy jestem zainteresowany składanką, to głupi pomysł jeśli chodzi o Opeth. Chyba, że to by była składanka rarytasów jak kawałki z dodatkowego dysku BWP, jakieś covery, bonusy...

Enter_the_Chicken

PT

« Odpowiedz #1518 : 2009-04-13, 13:59:37 »

Ja właśnie liczę, że z okazji dwudziestolecia wyjdzie coś z dodatkiem DVD z wersją 5.1. Na przykład BWP, albo właśnie D1/D2... Nie wiem, czy jestem zainteresowany składanką, to głupi pomysł jeśli chodzi o Opeth. Chyba, że to by była składanka rarytasów jak kawałki z dodatkowego dysku BWP, jakieś covery, bonusy...

Tez myslalem o tych coverach i bonusach, ale to by musialo byc porozumienie ponad 3-4 wydawnictwami. Dlatego IMO bardziej prawdopodobne jest ze candelight wyda candelight years v2 - wersja 5.1, albo Sony wyda BWP, D1, D2 w specjalnej kolekcji (ale taka tez juz jest, razem z Lamentations w wersji CD). A jesli to bedzie RR, to moze to byc tylko jakas koncertowka, albo dokument o Opeth <3.

Callahan

?

« Odpowiedz #1519 : 2009-04-13, 14:07:35 »

A DT w jakiej teraz jest wytwórni? Nie RR? Może wyjdzie tak, że któryś z koncertów trasy Progressive Nations 2009 zostanie zarejestrowany i wydany? Tylko czy to by się nadawało na 20-lecie OpethThink Chociaż ja bym się tam nie obraził. Najwyżej wydadzą ot tak, a na folii dadzą nalepkę, że to na 20-lecie... mrgreen

Wujek

« Odpowiedz #1520 : 2009-05-02, 11:26:51 »

Nowy album tak - 2011. Ale na owe dwudzistolecie, skoro nie będą koncertować też coś muszą wypuścić :-]
Jestem przekonany, że nie będzie to "the best of". Może jakiś dokument o Opeth OO, może jakas koncertowka ?
A może specjalna edycja 5.1 Orchid, Mor... MAYH, BWP, D1, D2 ?
Jeżeli to będzie wydawał RR, to można się spodziewać jakiegoś "Greatest Hits". Niektóre stare kawałki mogą zostać powtórnie nagrane - coś mi się wydaje, że kiedyś była na ten temat jakaś wzmianka... Kupilibyście coś takiego?
Pomysł pokroju "Greatest Hits" bardzo mi się nie podoba. Każdy utwór, tak naprawdę, jest częścią albumu, na którym się znajduje, więc IMO taki wymysł to by była trochę ujma. Cóż, ja bym sie cieszył gdyby wydali po prostu nową płytę, i tyle.

O albo na 20'to lecie Opeth mogliby reaktywowac Edge of Sanity... xD Wiem, ze jedno z drugim nie ma nic wspolnego, ale i tak bym sie cieszyl.
« Ostatnia zmiana: 2009-05-05, 20:48:24 wysłane przez Wujek » Zapisane

Palenie tytoniu cewką moczową powoduje raka prostaty.
Kaena

« Odpowiedz #1521 : 2010-03-08, 20:34:44 »

Co myślicie na temat tego albumu? Jakieś nowe recenzję? Bo większości "znawców" nie przypadł jakoś szczególnie do gustów. Słyszałam także, że Opeth się już kończy. Jakie są wasze opinie na ten temat? (Proszę powiedzcie, że odmienne  Confused)
Kas
Glücksbringerin
Global Moderathor
*

каменное сердце

« Odpowiedz #1522 : 2010-03-08, 22:06:47 »

Przeczytaj wątek, to się dowiesz.

always fighting on both sides
Blek

optymista! | tea addict

« Odpowiedz #1523 : 2010-03-08, 22:07:26 »

Tak mniej więcej od tej strony padało dużo (pierwszych na forum) uwag o Watershed. Ja swojego zdania nie zmieniłem.

przeczytanie całego wątku byłoby niezłym sportem ekstremalnym, może ktoś się podejmie Wink

Ciężkie czasy dla marzycieli...

"Mężczyzna pozostaje zazwyczaj bardzo długo pod wrażeniem, jakie zrobił na kobiecie."

Recenzje filmów
Kaena

« Odpowiedz #1524 : 2010-03-08, 22:40:29 »

Tak mniej więcej od tej strony padało dużo (pierwszych na forum) uwag o Watershed.

Dzięki. Bo jak patrzyłam to było tylko o produkcji, przypuszczeniach itp, itd. Wolałam więc napisać i miałam nadzieje, że ktoś dłużej działający powie czy coś właściwie było Wink Zabieram się do czytania Wink
Kas
Glücksbringerin
Global Moderathor
*

каменное сердце

« Odpowiedz #1525 : 2010-03-08, 23:33:12 »

przeczytanie całego wątku byłoby niezłym sportem ekstremalnym, może ktoś się podejmie Wink
Oj, Blesiu, czego się nie robi, żeby móc komuś napisać w poście/pod postem "było" mrgreen

always fighting on both sides
Luksor
Mourner
*

Phantom of the Opera

« Odpowiedz #1526 : 2010-03-09, 07:46:35 »

Tak mniej więcej od tej strony padało dużo (pierwszych na forum) uwag o Watershed.
Dzięki. Bo jak patrzyłam to było tylko o produkcji, przypuszczeniach itp, itd. Wolałam więc napisać i miałam nadzieje, że ktoś dłużej działający powie czy coś właściwie było Wink Zabieram się do czytania Wink
Równie dobrze można zacząć wątek czytać w tym miejscu, bo tam dużo wcześniej, co kilka postów (np. tu, tu, tu itd.), pojawiają się pierwsze opinie. Wink W każdym bądź razie wykonaliśmy kawał solidnej roboty dla wytrwałych (i dla siebie też). mrgreen

Seven milestones...
Under a watching autumn eye
Contorted trees are spreading forth
The message of the wind
Hieronim_Berbelek

« Odpowiedz #1527 : 2010-05-03, 00:00:08 »

Przebrnięcie przez wątek jest zdecydowanie wyzwaniem, na kilka posiedzeń Razz Jeśli chodzi o moją opinię o "Watershed" to uważam tą płytę za naprawdę udaną. Podobnie jak "Ghost Reveries" wniosła dużo świeżości do brzmienia i repertuaru Opetha i moim zdaniem jest naprawdę wciągająca. Jakby nagrywali ciągle w tych samych klimatach, to nie byliby Opethem i byłoby to nudne. Nagranie drugiego BwP byłoby pójściem na łatwiznę i nieczystym zagraniem wobec fanów, a tak: jedni mogą się pozachwycać, drudzy ponarzekać i w zasadzie wszyscy są szczęśliwi Razz

Baying behind me
I hear the hounds
Flock's chasing to find me alone
Callahan

?

« Odpowiedz #1528 : 2010-05-03, 13:27:28 »

Mi się już raczej opinia o Watershed ustaliła, minęło wystarczająco dużo czasu Razz Nie przebiło GR i koniec kropka. Gdybym musiał ustalać jakiś ranking, to Watershed znalazło by się za SL, GR, BWP i Morningrise. Gdzieś w okolicach D&D  Smile

VoiceOfCommonSense

Beware of a sharp-edged weapon called human being!

« Odpowiedz #1529 : 2010-06-03, 19:34:11 »

Ciag dalszy odgrzewania dyskografii Smile Minelo juz troche czasu od premiery 'Watershed' i z czystym sumieniem moge powiedziec, ze to swietny album. Wlasnie przesluchalem sobie calosci 2 razy i kurde z wypiekami siedzialem przy glosnikach.

No i co by o tej plycie nie mowic, to trzeba przyznac, ze ma najbardziej epicka koncowke w calej dyskografii Opeth. Te ostatnie 2 minuty 'Hex Omega' pieknie wiencza calosc!

Strony: 1 ... 100 101 [102] 103   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!