Luksor
Mourner

Phantom of the Opera
|
 |
« Odpowiedz #1515 : 2009-04-13, 11:10:27 » |
|
Nowy album tak - 2011. Ale na owe dwudzistolecie, skoro nie będą koncertować też coś muszą wypuścić :-] Jestem przekonany, że nie będzie to "the best of". Może jakiś dokument o Opeth OO, może jakas koncertowka ? A może specjalna edycja 5.1 Orchid, Mor... MAYH, BWP, D1, D2 ?
Jeżeli to będzie wydawał RR, to można się spodziewać jakiegoś "Greatest Hits". Niektóre stare kawałki mogą zostać powtórnie nagrane - coś mi się wydaje, że kiedyś była na ten temat jakaś wzmianka... Kupilibyście coś takiego?
|
|
|
|
|
|
Seven milestones... Under a watching autumn eye Contorted trees are spreading forth The message of the wind 
|
|
|
|
deartio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1516 : 2009-04-13, 12:52:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Callahan
|
 |
« Odpowiedz #1517 : 2009-04-13, 13:14:49 » |
|
Ja właśnie liczę, że z okazji dwudziestolecia wyjdzie coś z dodatkiem DVD z wersją 5.1. Na przykład BWP, albo właśnie D1/D2... Nie wiem, czy jestem zainteresowany składanką, to głupi pomysł jeśli chodzi o Opeth. Chyba, że to by była składanka rarytasów jak kawałki z dodatkowego dysku BWP, jakieś covery, bonusy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Enter_the_Chicken
|
 |
« Odpowiedz #1518 : 2009-04-13, 13:59:37 » |
|
Ja właśnie liczę, że z okazji dwudziestolecia wyjdzie coś z dodatkiem DVD z wersją 5.1. Na przykład BWP, albo właśnie D1/D2... Nie wiem, czy jestem zainteresowany składanką, to głupi pomysł jeśli chodzi o Opeth. Chyba, że to by była składanka rarytasów jak kawałki z dodatkowego dysku BWP, jakieś covery, bonusy...
Tez myslalem o tych coverach i bonusach, ale to by musialo byc porozumienie ponad 3-4 wydawnictwami. Dlatego IMO bardziej prawdopodobne jest ze candelight wyda candelight years v2 - wersja 5.1, albo Sony wyda BWP, D1, D2 w specjalnej kolekcji (ale taka tez juz jest, razem z Lamentations w wersji CD). A jesli to bedzie RR, to moze to byc tylko jakas koncertowka, albo dokument o Opeth <3.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Callahan
|
 |
« Odpowiedz #1519 : 2009-04-13, 14:07:35 » |
|
A DT w jakiej teraz jest wytwórni? Nie RR? Może wyjdzie tak, że któryś z koncertów trasy Progressive Nations 2009 zostanie zarejestrowany i wydany? Tylko czy to by się nadawało na 20-lecie Opeth?  Chociaż ja bym się tam nie obraził. Najwyżej wydadzą ot tak, a na folii dadzą nalepkę, że to na 20-lecie... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wujek
|
 |
« Odpowiedz #1520 : 2009-05-02, 11:26:51 » |
|
Nowy album tak - 2011. Ale na owe dwudzistolecie, skoro nie będą koncertować też coś muszą wypuścić :-] Jestem przekonany, że nie będzie to "the best of". Może jakiś dokument o Opeth OO, może jakas koncertowka ? A może specjalna edycja 5.1 Orchid, Mor... MAYH, BWP, D1, D2 ?
Jeżeli to będzie wydawał RR, to można się spodziewać jakiegoś "Greatest Hits". Niektóre stare kawałki mogą zostać powtórnie nagrane - coś mi się wydaje, że kiedyś była na ten temat jakaś wzmianka... Kupilibyście coś takiego? Pomysł pokroju "Greatest Hits" bardzo mi się nie podoba. Każdy utwór, tak naprawdę, jest częścią albumu, na którym się znajduje, więc IMO taki wymysł to by była trochę ujma. Cóż, ja bym sie cieszył gdyby wydali po prostu nową płytę, i tyle. O albo na 20'to lecie Opeth mogliby reaktywowac Edge of Sanity... xD Wiem, ze jedno z drugim nie ma nic wspolnego, ale i tak bym sie cieszyl.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2009-05-05, 20:48:24 wysłane przez Wujek »
|
|
Palenie tytoniu cewką moczową powoduje raka prostaty.
|
|
|
|
Kaena
|
 |
« Odpowiedz #1521 : 2010-03-08, 20:34:44 » |
|
Co myślicie na temat tego albumu? Jakieś nowe recenzję? Bo większości "znawców" nie przypadł jakoś szczególnie do gustów. Słyszałam także, że Opeth się już kończy. Jakie są wasze opinie na ten temat? (Proszę powiedzcie, że odmienne  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kas
Glücksbringerin
Global Moderathor

каменное сердце
|
 |
« Odpowiedz #1522 : 2010-03-08, 22:06:47 » |
|
Przeczytaj wątek, to się dowiesz.
|
|
|
|
|
|
always fighting on both sides
|
|
|
Blek
optymista! | tea addict
|
 |
« Odpowiedz #1523 : 2010-03-08, 22:07:26 » |
|
Tak mniej więcej od tej strony padało dużo (pierwszych na forum) uwag o Watershed. Ja swojego zdania nie zmieniłem. przeczytanie całego wątku byłoby niezłym sportem ekstremalnym, może ktoś się podejmie 
|
|
|
|
|
|
Ciężkie czasy dla marzycieli...
"Mężczyzna pozostaje zazwyczaj bardzo długo pod wrażeniem, jakie zrobił na kobiecie."Recenzje filmów
|
|
|
|
Kaena
|
 |
« Odpowiedz #1524 : 2010-03-08, 22:40:29 » |
|
Tak mniej więcej od tej strony padało dużo (pierwszych na forum) uwag o Watershed. Dzięki. Bo jak patrzyłam to było tylko o produkcji, przypuszczeniach itp, itd. Wolałam więc napisać i miałam nadzieje, że ktoś dłużej działający powie czy coś właściwie było  Zabieram się do czytania 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kas
Glücksbringerin
Global Moderathor

каменное сердце
|
 |
« Odpowiedz #1525 : 2010-03-08, 23:33:12 » |
|
przeczytanie całego wątku byłoby niezłym sportem ekstremalnym, może ktoś się podejmie  Oj, Blesiu, czego się nie robi, żeby móc komuś napisać w poście/pod postem "było" 
|
|
|
|
|
|
always fighting on both sides
|
|
|
Luksor
Mourner

Phantom of the Opera
|
 |
« Odpowiedz #1526 : 2010-03-09, 07:46:35 » |
|
Tak mniej więcej od tej strony padało dużo (pierwszych na forum) uwag o Watershed. Dzięki. Bo jak patrzyłam to było tylko o produkcji, przypuszczeniach itp, itd. Wolałam więc napisać i miałam nadzieje, że ktoś dłużej działający powie czy coś właściwie było  Zabieram się do czytania  Równie dobrze można zacząć wątek czytać w tym miejscu, bo tam dużo wcześniej, co kilka postów (np. tu, tu, tu itd.), pojawiają się pierwsze opinie.  W każdym bądź razie wykonaliśmy kawał solidnej roboty dla wytrwałych (i dla siebie też). 
|
|
|
|
|
|
Seven milestones... Under a watching autumn eye Contorted trees are spreading forth The message of the wind 
|
|
|
|
Hieronim_Berbelek
|
 |
« Odpowiedz #1527 : 2010-05-03, 00:00:08 » |
|
Przebrnięcie przez wątek jest zdecydowanie wyzwaniem, na kilka posiedzeń  Jeśli chodzi o moją opinię o "Watershed" to uważam tą płytę za naprawdę udaną. Podobnie jak "Ghost Reveries" wniosła dużo świeżości do brzmienia i repertuaru Opetha i moim zdaniem jest naprawdę wciągająca. Jakby nagrywali ciągle w tych samych klimatach, to nie byliby Opethem i byłoby to nudne. Nagranie drugiego BwP byłoby pójściem na łatwiznę i nieczystym zagraniem wobec fanów, a tak: jedni mogą się pozachwycać, drudzy ponarzekać i w zasadzie wszyscy są szczęśliwi 
|
|
|
|
|
|
Baying behind me I hear the hounds Flock's chasing to find me alone
|
|
|
|
Callahan
|
 |
« Odpowiedz #1528 : 2010-05-03, 13:27:28 » |
|
Mi się już raczej opinia o Watershed ustaliła, minęło wystarczająco dużo czasu  Nie przebiło GR i koniec kropka. Gdybym musiał ustalać jakiś ranking, to Watershed znalazło by się za SL, GR, BWP i Morningrise. Gdzieś w okolicach D&D 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VoiceOfCommonSense
Beware of a sharp-edged weapon called human being!
|
 |
« Odpowiedz #1529 : 2010-06-03, 19:34:11 » |
|
Ciag dalszy odgrzewania dyskografii  Minelo juz troche czasu od premiery 'Watershed' i z czystym sumieniem moge powiedziec, ze to swietny album. Wlasnie przesluchalem sobie calosci 2 razy i kurde z wypiekami siedzialem przy glosnikach. No i co by o tej plycie nie mowic, to trzeba przyznac, ze ma najbardziej epicka koncowke w calej dyskografii Opeth. Te ostatnie 2 minuty 'Hex Omega' pieknie wiencza calosc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|