|
Serenity Painted Death
|
 |
« : 2009-09-16, 16:09:34 » |
|
Mikael Akerfeldt, lider szwedzkiego zespołu Opeth, który 30 września 2009 r. wystąpi w Bydgoszczy w ramach wspólnej trasy z Dream Theater pod hasłem "Progressive Nation", zdradził niedawno, że poważnie zastanawia się nad nagraniem albumu z akustycznymi piosenkami.
W przeszłości Opeth często sięgał po taką formę wyrazu, co najbardziej dało się usłyszeć na płycie "Damnation" z 2003 roku. Muzyk zdecydował jednak, że akustyczny album chce nagrać sam, w zaciszu własnego domu. Na płycie mają dominować bardzo proste aranżacje, które pozwolą mu na wykonywanie ich na koncertach bez pomocy kolegów. Słyszeliście już wcześniej o tym?
|
|
|
|
|
|
Największą zaletą człowieka jest to, że potrafi myśleć. Szkoda tylko, że jest to także jego największa wada.
|
|
|
mrówa
Mourner

Ekipa www.Dream-Theater.pl Drummer
|
 |
« Odpowiedz #1 : 2009-09-16, 22:19:23 » |
|
Czyli jeszcze więcej leaderowania. Never enough jak widać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Unas
Hate, Dominate, Congregate, Eliminate...
Global Moderathor

Złota Rybka
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2009-09-16, 22:22:45 » |
|
No i co w tym złego. Dopóki nie jest to pod szyldem Opeth. Może zluzuje przez to na następnej płycie. Ja tam jestem ciekaw, Mikaela sporo stać głosem.
|
|
|
|
|
|
"And after a while you realise that time flies. And the best thing that you could do, it's take whatever comes to you. Cause time flies..."
|
|
|
Luksor
Mourner

Phantom of the Opera
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2009-09-16, 22:37:48 » |
|
... Ja tam jestem ciekaw... Ja też. Zresztą rozważaliśmy już taki wariant tuż po wydaniu "Watershed" - kilkoro z nas stwierdziło wtedy, że Burden bardziej pasowałby na solowy album Mike'a niż Opeth. No i ciekaw jestem ogromnie, jak bardzo produkt solowy Mikaela będzie odbiegał od albumów macierzystej formacji?
|
|
|
|
|
|
Seven milestones... Under a watching autumn eye Contorted trees are spreading forth The message of the wind 
|
|
|
|
Wujek
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2009-09-16, 22:58:03 » |
|
Mi to pasuje. Im więcej pipowatości wykorzysta na solowym albumie, tym mniej pipowata będzie następna płyta Opcia.
|
|
|
|
|
|
Palenie tytoniu cewką moczową powoduje raka prostaty.
|
|
|
Czarna
~SuczAnka~
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2009-09-16, 23:56:15 » |
|
Opcia. Opysia, Opesia, no ewentualnie Opecia  uważaj sobie! 
|
|
|
|
|
|
...come and play with me!
|
|
|
Vronah
Strashna VronaH oje oje oje
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2009-09-17, 09:44:07 » |
|
Mi to pasuje. Im więcej pipowatości wykorzysta na solowym albumie, tym mniej pipowata będzie następna płyta Opcia.
Ha! Ten solowy album może być wybawieniem! ;p
|
|
|
|
|
|
Tylko w milczeniu słowo, tylko w ciemności światło, tylko w umieraniu życie książki| muzyka| foto
|
|
|
deluminathor
Mourner
Global Moderathor

När vintern kommer...
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2009-09-17, 12:43:59 » |
|
Skąd takie założenie? Mike może się okazać nieskończonym wulkanem pipowatości.
|
|
|
|
|
|
Order dissolves into chaos and then collapses into a higher form of order. This holds true for galaxies, ecosystems, empires and civilizations. The Universe, society, culture manifests in eternal change, and so should music and art.
|
|
|
mrówa
Mourner

|
 |
« Odpowiedz #8 : 2009-09-17, 14:13:32 » |
|
Opcia. Opysia, Opesia, no ewentualnie Opecia  uważaj sobie!  Sounds gay 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Whodo
the true voice of the gutter
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2009-09-17, 18:27:33 » |
|
Skąd takie założenie? Mike może się okazać nieskończonym wulkanem pipowatości. i to właśnie może być jego największy problem, dość pipowatpści, chcemy mocnego kopa! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrówa
Mourner

|
 |
« Odpowiedz #10 : 2009-09-18, 12:59:10 » |
|
A nie dostaliśmy już zadowalającej ilości kopniaków od Mikaela przez te wszystkie lata?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vronah
Strashna VronaH oje oje oje
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2009-09-18, 13:07:45 » |
|
A nie dostaliśmy już zadowalającej ilości kopniaków od Mikaela przez te wszystkie lata?
Nie? oO
|
|
|
|
|
|
Tylko w milczeniu słowo, tylko w ciemności światło, tylko w umieraniu życie książki| muzyka| foto
|
|
|
|
Wujek
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2009-09-18, 16:21:54 » |
|
Deliverance było tylko jedno 
|
|
|
|
|
|
Palenie tytoniu cewką moczową powoduje raka prostaty.
|
|
|
Luksor
Mourner

Phantom of the Opera
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2009-09-18, 17:41:07 » |
|
|
|
|
|
|
|
Seven milestones... Under a watching autumn eye Contorted trees are spreading forth The message of the wind 
|
|
|
|
Serenity Painted Death
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2009-09-18, 19:19:06 » |
|
Lepiej żeby zainteresował się czymś związanym z metalem.
|
|
|
|
|
|
Największą zaletą człowieka jest to, że potrafi myśleć. Szkoda tylko, że jest to także jego największa wada.
|
|
|
|